Användarvänligt behörighetskoncept ökar din säkerhet

Behörighetskoncept

Förenkla och spara tid för dina slutanvändare – användarvänligt behörighetskoncept ökar din säkerhet – rätt access, till rätt person direkt.

Vår kund, en global koncern med ca 200 000 anställda efterfrågade ett nytt behörighetskoncept för sitt affärssystem. Målet var att säkerheten skulle öka, där rätt person har access till rätt information. Något som också skulle ge slutanvändarna en bättre användarupplevelse – det ska vara enkelt att använda SAP S/4HANA!

Arbetar du som controller, ska du få en controller-roll i affärssystemet. Denna struktur gör det enkelt för kundens IT-avdelning att ge ut rätt systemroll, till rätt person direkt. Och användaren får rätt access och kan utföra sitt arbete direkt.

Förutom att förenkla för IT och användarna, sparar det mycket tid i upplärningen av nya användare när rätt funktioner finns på plats direkt.

Ökad säkerhet med strategiskt behörighetskoncept

Stretch Evolve hjälpte kunden med ett nytt behörighetskoncept som utgick från användarnas olika arbetsroller. Konceptet grundades på kundens affärssystemprocesser, som var väldokumenterade. Det gjorde att vi kunde lätt identifiera vem som gjorde vad, när och vilken access de behövde.

Det identifierades också att det fanns många applikationer och kataloger som hade flera versioner i affärssystemet, det tog vi bort, uppdaterade de som blev kvar och matchade de med rätt roll och access. På så sätt fick varje användare en fungerande startsida till S/4HANA som endast innehåller de applikationer som hen använder och har access till.

En stor nytta med att ha ett strategiskt behörighetskoncept är också att kunden får kontroll på vilka personer och användare som har access till vad, och på så sätt blir säkerheten mycket högre kring deras affärssystem.

Detta uppdrag utfördes av Stretch Evolve i samarbete med vår partner S4Access, läs mer om vårt partnerskap här.

Dela inlägget