Det är lätt att göra rätt i Volvo Cars nya leverantörsportal

Volvo Cars nya leverantörsportal

Den stora vinsten för användarna är att de har en inloggning till en portal i ett grafiskt gränssnitt. Den är starkt förknippat med Volvo Cars grafiska profil och gör det enkelt för användarna att känna igen sig snabbt.

För några år sedan genomförde Volvo Cars en förändringsresa för att modernisera sitt varumärke, nu var det dags att få med systemlandskapet på den förändringen. Målet var att samla alla verktyg, system och data i en och samma leverantörsportal – med ett inlogg och ett grafiskt gränssnitt. Det ska vara enkelt för medarbetarna att arbeta!

Volvo Cars hade från början ett hybrid IT-landskap med mer än sex olika system som medarbetarna fick växla emellan beroende på vilken data, process och uppgift som skulle utföras. Dessutom kom varje enskilt system med egen inloggning, gränssnitt och databas. Det tog mycket tid från arbetsdagen bara för att hålla koll på vilken inloggning och system som hörde till vilken arbetsuppgift.

Valet föll på en leverantörsportal som är utvecklad i Neptune Software, av Stretch Evolve. Det gjorde det möjligt att inte bara samla alla verktyg, processer och data i samma portal utan också ena dem för att få ut synergieffekter och bättre beslutsunderlag.

I nedan video får du följa med på Volvo Cars resa mot en effektivare användarupplevelse med hjälp av Neptune Software. Varför startades projektet, vilket värde ville Volvo Cars uppnå och hur genomfördes det? Stefan Hallberg, Sara Levin och Michael Persson, Stretch Evolves Neptune Software-specialister berättar!

Vi på Stretch Evolve är specialister inom Neptune Software och har stor erfarenhet att hjälpa våra kunder skapa bättre och effektivare användarupplevelser, där du kommer i gång snabbt, enkelt och blir kompatibel med SAP!

Vill du veta mer om Neptune Software? Eller söker du rådgivning kring din användarupplevelse?
Kontakta oss på hejevolve@stretch.se 

Dela inlägget