S/4HANA Cloud

Nytt affärssystem eller inte? Dessa 10 frågor ger dig svaret!

Stretch Evolve SAP Cloud

Vi pratar om finansiell transformation, att ekonomiavdelningen ansvarar för tillväxtresan och den digitala transformation som kommer med det. Att en molnlösning som SAP S/4HANA Cloud kan hjälpa dig på vägen och att du som ekonomichef är en förändringsdrivare.

Vid vilka utmaningar är det egentligen dags att börja titta på ett nytt affärssystem? Hur mycket nuläge jämfört med framtidsplaner ska du ta in i bilden? Vad är skillnaden på ett ekonomisystem och ett affärssystem? Och vilka frågor är faktiskt kritiska för att det ska vara möjligt att övergå till en molnlösning?

Vi har över 20 års erfarenhet av att hjälpa våra kunder kartlägga, beställa och driva igenom digitala transformationer med fokus på implementering av nya affärssystem. Vi har utifrån dessa erfarenheter tagit fram ett frågebatteri som ska hjälpa dig på vägen.

10 frågor att svara på innan din affärssystemsinvestering

1. Vilka utmaningar har du på leverantörs- respektive kundsidan?

2. Har du ett ekonomisystem där du kan se all din finans samlad? Har du finans kopplad till alla processer i din verksamhet?

3. Hur driver du din ekonomiavdelning idag?

4. Hur gör du din finanskonsolidering? Manuell eller automatisk?

5. Har du planer på att börsnoteras? Är du i så fall förberedd och har system som kan ge dig det du behöver?

6. Har du pratat om vilken typ av affärssystem du kommer att behöva för att stödja din tillväxtresa nu och i framtiden?

7. Växer du med M&A, hur integrerar du verksamheterna med varandra?

8. Hur mäter och redovisar du hållbarhet?

9. Vill du investera pengar i att ta reda på hur din verksamhet ser ut idag, eller vill du mer pragmatiskt lägga fokus på hur den kan se ut framöver genom att utgå från Best-practice processer?

10. Vill du få löpande uppdateringar och förslag från ditt affärssystem, eller vill du fundera ut alla möjliga förslag själv?

Letar du efter en partner för din affärssystemsresa?

Kontakta oss!

 

Dela inlägget