SAP, Stretch Evolve

Förbruka mindre energi med Joule – SAPs nya AI-assistent

Stretch Evolve SAP Joule S/4

I höstas introducerade SAP en ny AI-assistent vid namn Joule. AI-assistenten är döpt efter den berömde fysikern och matematikern James Prescott Joule. Men vad är egentligen Joule? Hur fungerar den och vilket värde skapar den för dig? Det ska vi reda ut nu!

Vad är Joule?

Joule är en generativ AI-assistent som på ett intelligent sätt förändrar hur du kan interagera med ditt SAP affärssystem och applikationer. Joule utvecklades med syfte att ge dig bättre kontroll över din beslutsprocess. Det genom att förenkla och effektivisera uppgifter inom olika beröringspunkter; intelligenta insikter, skräddarsydda resultat och personliga användarupplevelser.

När Joule lanserades betonade SAP datasekretess och -kvalitet, något som visar att Joule är säkrare än andra AI-assistenter på marknaden. Det skapar trygghet för dig och din verksamhet!

Hur fungerar Joule?

Precis som med andra AI-assistenter kan du ställa frågor; Hur många försäljningsorder skapades förra månaden? Är faktura XX betald? Hur är lagernivåerna på produkt X? Som svar kommer Joule ge dig korrekt, teknisk och affärsprocesskopplad information. Kommunikationen sker med hjälp av tal eller chatt.

Vad skiljer Joule åt från andra AI-assistenter?

Det finns andra AI-assistenter för generativ AI, ChatGPT är kanske den mest kända. Hur kommer Joule särskilja sig här? Hur ska Joule ta marknadsandelar och bli standard?

Det första är att Joule är en SAP-lösning som faller under deras egna produktportfölj och mer specifikt SAP Business Technology Plattforms (SAP BTP) AI-moln. Det ger Joule en fördel för SAP-användare eftersom den byggdes med SAP S/4HANA och SAP BTP applikationer i åtanke. SAP:s Joule-teknik utvecklades dessutom i samarbete med teknikjättarna IBM, Google och Microsoft.

Joule samlar och läser av en stor mängd analyserad, anonym och säkrad data från 28 000 globala SAP-kunder, inklusive 300 miljoner användare. Det gör också att Joule blir bättre för varje dag, denna information lär upp Joule längs vägen, något som ger dig och alla SAP-användare stora fördelar.

Vi tror att Joule kommer att bli ryggraden för SAP framöver. Det kommer bli standard för alla SAP affärssystem, produkter och applikationer, och det förändrar för alltid affärssystemslandskap för företag över hela världen.

Är du nyfiken på Joule? Eller andra AI-lösningar för ditt SAP-landskap?

Kontakta oss

 

Dela inlägget