S/4HANA Cloud, SAP

Greenfield eller Brownfield – vad passar din verksamhet bäst?

Greenfield vs brownfield

Från 2027 kommer SAP inte längre att underhålla sitt gamla flaggskepp, SAP ECC. Därför behöver företag med ECC-lösningen att flytta över till SAP:s nya affärssystem S/4HANA. Men vilken migreringsapproach är egentligen att föredra?

Greenfield

Du genomför en nyimplementation enligt ACTIVATE-metodiken. Du börjar helt enkelt om från början i ditt S/4HANA. Du får också chans att gå över till Cloud, på så sätt når du också S/4HANA:s fulla potential och kan använda standardiseringar och branschspecifika funktioner. Genom att börja om på nytt ökar du också din datakvalité.

Brownfield

Med Brownfield konverterar du ditt nuvarande SAP ECC med all dess data, integrationer, applikationer och processer till S/4HANA. Detta är en uppdatering av ditt befintliga ERP, ingen nyimplementation. Och därför kan du inte heller utnyttja S/4HANA:s fulla potential. Denna metod är dock bra om du har mycket data och fungerande processer anpassade för din verksamhet som du vill flytta med dig.

Selective Approach

Är som det låter, en blandning av nyimplementering och konvertering. Du väljer helt enkelt, vad du ska ta med dig och inte. Vilka delar ska få följa med och vilka delar börjar du om på nytt med. Detta kan vara ett bra val om du har mycket legacy data och har arbetat i SAP ECC länge. Det är också en mellanväg som passar många stora organisationer.

I samtliga fall rekommenderar vi att du genomför en ordentlig förstudie som kartlägger dina processer, behov och framtidsplaner. Du behöver också se över din data, all data behöver vara up-to-date innan den eventuellt konverteras eller importeras till ditt nya ERP.

Svårt att veta var du ska börja? Boka rådgivning här!

Dela inlägget